عباس ملک حسینی

پخش کننده بین المللی فیلم، مشاور تجارت الکترونیک

با یکدیگر سوار بر زیر دریایی افسانه‌ای، ناتیلوس، می‌شویم و به اعماق اقیانوس می‌رویم. برای غرق شدن در دنیایی که «عطاردوار دفترباره می‌شویم» و به کشف رازهای عجیب و داستان‌های جذاب عالم می‌پردازیم. برای رسیدن به عمقی بس زیبا و شگفت انگیز!

شما در عطارُدوار مهمان عباس هستید. در این وبلاگ یادداشت‌های شخصی از عوالم مختلف را بیان می‌کنم. مقالات و مصاحبه‌هایی که انجام می‌دهم و همراه با آن از دنیای تجارت الکترونیک و نشر می‌گویم و از تجربیاتی که در زمینه‌های مختلف با آن‌ها مواجه می‌شوم.

وبلاگ‌نویسی و بیان سخنان و حرف‌های دل همیشه برای من شوق‌انگیز و دل‌نشین بوده است. برای یک برون‌گرا که علاقه‌مند به صحبت کردن است و در عین حال می‌خواهد همه چیز برای او جاودانه شود، چه چیزی بهتر از نوشتن و نشر آن در فضای اینترنت!؟

در کنار برونگرا بودن، شما با یک تجربه‌گرا مواجه می‌شوید که برای او خوب و بد تعریف ندارد و همه چیز در دنیا حاصل تجربه است. تجربه شخصی یا مطالعه تجربیات بزرگان؛ به همین دلیل است که این جمله سقراط را سر لوحه زندگی قرار داده‌ام:

«زمان و فرصتی که دارید را با استفاده از نوشته‌ها و تجریبات دیگران، صرف رشد شخصی خود کنید.»

در نهایت حاصل تجربه‌ها و فعالیت‌ها، کارهایی است که از آن‌ها لذت می‌برم! هم‌اکنون فعالیت‌های تجارتی من در دو مجموعه مشاوره تجارت الکترونیک سوزیان و مجموعه انتشاراتی نسل نواندیش متمرکز است و در کنار آن امور و علایق غیرانتفاقی را با عنوان عطارُدوار منتشر می‌کنم.

به وبلاگ عطاردوار خوش آمدید. عباس/

لذت دریافت یک خبرنامه

در استارت‌آپ ویکند تهران، شهریور ماه 1391 وقتی زمان مطرح شدن ایده‌ها در یک دقیقه فرا رسید خانمی بالا آمدند و ایده راه اندازی وبسایتی را دادند که شما را در زمینه خرید اجناس با استفاده از تجربه خرید دیگران راهنمایی می‌کرد.

امروز، 17 بهمن 1391 این ایده به مرحله نمایش رسید و فعالیت خود را با عنوان ویکی شاپیا، لذت به اشتراک گذاری تجربیات خرید، آغاز نمود. سرکار خانم اسما کروبی مدیریت این وبسایت تلاش‌های زیادی برای هرچه بهتر به ثمر رساندن این ایده کردند. در نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال دوستان اهالی وب را جمع کرده و به نظرسنجی و برین استورمینگ در خصوص این ایده دعوت کردند. این ایده تقریبا پخته شده و آماده استفاده میباشد. از شما دعوت میکنم عضو ویکی‌شاپیا شوید!

اما نکته‌ای که باعث نوشتن این متن شد خبرنامه لذت بخش و جذاب ارسال شده توسط ویکی‌شاپیا بود! مشاهده نسخه وب این خبرنامه

سرویس مورد استفاده برای ارسال این خبرنامه وبسایت MAILCHIMP بوده. این ایمیل برای کسانی که امروز در این وبسایت ثبت نام کردند ارسال شده ! لذت دریافت یک خبرنامه از وبسایتی که با اختیار خودم امروز عضو آن شدم، برایم بسیار بسیار جذاب می‌باشد. پس من کاربر برای وبسایت از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشم !

ᴥᴥᴥᴥᴥᴥᴥ

بخش دوم: فرستنده نامه

در بخش اول در خصوص اینکه مخاطب شما چه کسی باشد برای شما نتیجه بهتری خواهد داشت صحبت کردم. در این بخش به یکی از عوامل کلیدی که سبب باز شدن ایمیل شما می‌شود می‌پردازم.

فردی که از شما ایمیلی دریافت می‌کند اولین چیزی که با آن روبرو می‌شود، نام فرستنده، موضوع پیام و در برخی سرویس‌ها چون جیمیل خط اول نامه می‌باشد. این سه قسمت مهمترین عامل در بازکردن ایمیل و حتی اسپم نشدن آن ایمیل می‌باشد.

فرستنده:

بهترین روش برای انتخاب عنوان فرستنده، نوشتن آن به زبان خود ایمیل می‌باشد. اگر محتوای ایمیل شما فارسی می‌باشد و مخاطبان شما فارس‌زبان، بهترین روش برای انتخاب عنوان نوشتن نامتان به زبان فارسی می‌باشد. این روش احساس اعتماد بیشتری برای گیرنده نامه ایجاد می‌‌کند و سبب می‌شود در میان انبوهی از ایمیل‌ها پیام شما را سریعتر ببیند! تعداد واژگان مناسب برای فرستنده 3 تا 4 واژه می‌باشد.  واژگان بیشتر در بعضی از سرویس‌ها به چشم نمی‌آیند و ممکن است با نقطه چین روبرو شوند. مثال: سازمان ملی گفتگو و …

انتخاب ایمیل مناسب برای فرستنده نامه نیز بسیار مهم می‌باشد. در قسمت‌های بعدی در خصوص سرور فرستنده صحبت‌هایی میکنیم اما اگر مخاطبین ایمیل شما از فرد شما انتظار یک ایمیل صمیمی و دوستانه دارند بهتر است با ایمیلی که همیشه با آنها در ارتباط هستید پیامتان را بفرستید (ایمیل شخصیتان در جیمیل یا یاهو یا …) و اما اگر نامه رسمی می‌باشد و از طرف سازمان ارسال می‌گردد استفاده از ایمیل info@site.com یا newsletter@site.com پیشنهاد می‌گردد. علت اصلی این کار قرار گرفتن دامنه شما در زمره فرستندگان ایمیل دارای امتیاز بالا در سرویس‌های جیمیل، یاهو و … می‌باشد. به شرطی که دریافت کنندگان از آن ایمیل استقبال کنند.

موضوع ایمیل:

سرویس‌های دریافت کننده ایمیل بیشتر از فرد صاحب ایمیل به این قسمت حساس هستند. به پوشه اسپم یا جانک خود نگاهی بیندازید. سرویس‌های گیرنده نامه به کلماتی چون رایگان، هدیه، $ و برنده شدن بسیار حساس می‌باشند و آنها را اسپم می‌کنند. اما اگر سرور شما قدرت‌مند باشد و دامنه شما دارای اعتبار خوبی نزد سرویس‌های گیرنده نامه داشته باشند مساله مهم جذاب بودن یا نبودن برای کاربر است.

نمونه چند عنوانی که بین 60 تا 80 درصد باز می‌شود و وجه خوبی برای شما ایجاد می‌کنند :

  1. خبرنامه اجناس جدید شرکت فلان
  2. تکمیل محصول فلان شرکت فلان – تاریخ بیست بهمن
  3. خبرنامه شرکت فلان – تاریخ بیست بهمن
  4. خبرنامه شرکت فلان برای آقای علی محمدی – تاریخ بیست بهمن
  5. دعوت نامه عضویت در شرکت فلان
  6. دعوت نامه ویژه شرکت در همایش نخبگان فلان
  7. تبریک ویژه نوروزی و تخفیفات شرکت فلان
  8. اخبار وبسایت فلان، نسخه چهارم
  9. راهنمای خرید مانیتور!

در اینجا نمونه موضوعاتی را مشاهده می‌کنید که یا کاربر روی آنها کلیک نمی کند و اسپم احساسشان می‌کند و یا بعد از باز کردن علاقه‌ای به آن ندارد چرا که موضوع ایمیل وجه کاری شما را زیر سوال برده است:

  1. ولنتاین، کادوهای ویژه برای شما
  2. آیا به مشاوران ویژه‌ای برای شرکتتان نیاز دارید؟
  3. تا عید چربی‌هایتان را آب کنید!
  4. بهترین و سریعترین روش دوست یابی
  5. فروش ویژه انگشتر روز عشق !
  6. هدیه ویژه برای شما

در نظر داشته باشید برای موضوعات فارسی و انگلیسی این حالت تا حدودی تفاوت دارد. مثلا در موضوعات انگلیسی کاربران بیشتر به دنبال راهنمایی هستند و رایگان و هدیه را اسپم تلقی می‌کنند. اما برای موضوعات فارسی نوشتن نام فرد مورد نظر و مشاوره دادن به وی بیشتر برای کاربران جذاب می‌باشد و وجه بدی از شما در خاطر وی به جا نمی‌گذارد.

راهنمای انتخاب موضوع مناسبت برای ارسال ایمیل در بخش پشتیبانی سایت mailchimp

خط اول:

 همانطور که گفته شد در بعضی سرویس‌ها چون جیمیل خط اول نامه نمایش دادن می‌شود و برای کاربر و حتی سرویس ارائه دهنده خدمات پست الکترونیک مورد توجه می‌باشد. به هیچ عنوان به هیچ عنوان در این قسمت ننویسید اگر spam می‌شود روی no spam کلیک کنید. این خود عاملی برای اسپم تلقی شدن ایمیل شما می‌باشد. بهتر است در این یک خط خلاصه شرکت و یا محتوای ایمیل را بنویسید.

اگر شما تجربه ارسال خبرنامه را داشته‌اید و یا در انتخاب مناسب برای هر یک از این سه مورد با مشکل برخورد کرده‌اید، خوشحال می‌شویم پیام داده و یا نظرتان را ارسال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید